Blog

 

Ahoj kamarádi,

23.1.2016 proběhla tradiční Veselá plavba za účasti pěti vodáků . Ale to počasí - prostě nádhera viz. foto ...

Ahoj kamarádi,

16.1.2016 proběhlo tradiční celoevropské sčítání vodních ptáků. Opět jsme si vybrali úsek z Borečku do Veselí. Cestou jsme si užili spoustu legrace viz foto a napočítali jsme : 53 kachen, 9 kormoránů, 7 labutí, 2 volavky, 2 skorce a jednoho ledňáčka. Tolik ptáků jsme v těchto končinách ještě nenapočítali. Všem účastníkům patří dík.

Ahoj kamarádi,

ve středu 30.12.2015 proběhla tradiční Silvestrovská plavba. Celkem se zúčastnilo 12 lodí a 20 vodáků. Počasí nám přálo, o čemž svědčí i přiložené fotografie.

Ahoj kamarádi,

připravili jsme pro vás další novinku - vodácký autobus na Ploučnici. Autobus bude vypraven každou sobotu v 10.00 z Borečku na Průrvu a každou neděli v 17.00 z Brenné na Boreček. V praxi to znamená, že přijedete na Boreček, zaparkujetet auta a již dále nemusíte řešit přepravu osob na Průrvu a z Brenné. Navíc si můžete...

Ahoj kamarádi,

přes tuto zimu jsme pro vás vybudovali nové občerstvení s rozsáhlým zastřešením, toaletami a sprchami. Přejeme vám příjemné prožití vaší výpravy na Ploučnici.

Ahoj kamarádi,

9.5.2015 proběhlo čištění řeky Ploučnice. Čistil se tradičně úsek Mimoň - Boreček. Čištění se zúčastnilo 26 lidí v 18 lodích. Celou akci finančně podpořil Liberecký kraj a Povodí Ohře.

Ahoj kamarádi,

23.1.2015 proběhla tradiční " Veselá plavba". Tento rok jsme si zpestřili nočním dojezdem do Mimoně viz foto.

Ahoj kamarádi.

v sobotu 17.1.2015 jsme se sešli na tradiční sčítání vodních ptáků z Borečku na Bennou. Počasí nám přálo a celkem jsme napočítali sedm kachen a jednoho labuťáka. Inu, i ptáci mají rozum a raději se zdržují u měst.

Ahoj kamarádi,

letošní čištění Ploučnice provázelo chladné počasí a déšť, a tak mi dovolte, abych před všemi účastníky smeknul a poděkoval jim za obětavost, s jakou trávili několik hodin ve studené vodě.