Blog

 

Ahoj kamarádi,

využíváme příznivého počasí a ve volném čase postupně prořezáváme tok Ploučnice. Za poslení tři týdny jsme prořezali úsek z Průrvy až na Brennou, a tím je zcela splavná celá horní a střední část Ploučnice.

Ahoj kamarádi,

v sobotu 11.5.2019 proběhlo každoroční čištění řeky Ploučnice v úseku Noviny pod ralskem - Brenná. Akce se zúčastnili vodáci z Mimoně, Slaného, Jilemnice , České Lípy a také děti z dětského ústavu v Hamru. Celkem jsme nasbírali 850 kg plastových a skleněných obalů, polystyrenů, jedno kolo, několik pneumatik, přehrávač, vanu ...

Ahoj vodáci, cyklisti, turisti, motorkáři, karavanisty... zkrátka všichni, kteří rádi cestujete a nepotřebujete ke spaní hotely.

Ahoj kamarádi,

v letošním roce proběhne čištění Ploučnice v sobotu 11.5.2019. Vítána je každá pomocná ruka. Tradičně budou zajištěny lodě, pytle na sběr, rukavice a svačina. Po dojezdu na Boreček bude zdarma poskytnuto občerstvení - nápoje a guláš, případně polévka. Večer proběhne posezení u krbu s občerstvením a u kytar.

Ahoj kamarádi, s ohledem na příznivé počasí zahájí náš vodácký autobus provoz již od tohoto víkendu 26.5. a 27.5.2018

tak máme za sebou další ročník čištění Ploučnice. Tentokrát jsme po tři víkendy prořezávali koryto Ploučnice od napadaných stromů a zátarasů. Celkem jsme jich napočítali na čtyři desítky. Prořezali jsme úsek z průrvy až na Brennou.

Ahoj kamarádi,

po silných větrech v posledních měsících byla Ploučnice zavalena desítkami zátarasů. Tři týdny jsme trávili na řece a celý úsek z Průrvy na Brennou jsme vyřezali. Pod pojmem vyřezali si však nepředstavuj koryto bez překážek. Ne, ne, ne. To bychom ani fyzicky nedokázali. Čekají tě křovíčka, zelené tunely a průplavy na šířku lodě mezi...

Na letošní sezónu přijímáme brigádníky na tábořiště na Borečku pro květen - srpen 2018. Pokud máte zájem, zavolejte na tel 602 390 584 nebo napište na meandry@seznam.cz

Ahoj kamarádi,

v sobotu 13.1.2018 se konalo tradiční celoevropské sčítání vodního ptactva. Jako vždy máme úsek z Borečku na Veselí. Protože nebyla pořádně zima a rybníky nebyli zamrzlé, tak jsme příliš ptáků nenapočítali. Pouze jednoho orla mořského, jednoho ledňáčka a dvě volavky. Ale náladu nám to nepokazilo viz foto.